Aanbod

Wie ben ik en waarmee kunt u bij mij terecht?


Ik ben Marja van Riel (1969), Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut.
In het begin van mijn carrière als GZ-psycholoog heb ik jarenlang met veel plezier gewerkt in de ouderenzorg (psychogeriatrie en psychiatrie). Tijdens mijn opleiding tot Psychotherapeut heb ik mijn ervaring verbreed naar adolescenten en volwassenen. Ik ben werkzaam geweest binnen een behandelprogramma voor depressieve klachten en behandeling van eetstoornissen. Naast mijn praktijk voor psychotherapie heb ik  ruim 7 jaar gewerkt bij Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag binnen een opname-afdeling voor revalidatie bij chronische pijn (van jong volwassenen tot ouderen). Als freelance docent was ik enkele jaren verbonden aan de opleiding voor GZ-psychologen bij PPO in Groningen.

 

Therapie voor ouderen en (jong)volwassenen

In mijn praktijk maak ik graag ruimte voor behandeling van ouderen (boven 60 jaar). Hoewel ouderen door hun leeftijd veel kunnen meemaken wat hen uit balans kan brengen, worden zij nog steeds te weinig doorverwezen. Er zijn onvoldoende psychotherapeuten die hun problematiek boeiend vinden.
Psychotherapie bij ouderen blijkt net zo goed te werken als bij volwassenen, wat ik uit ervaring kan bevestigen. Een mens is nooit te oud om te leren!

Daarnaast behandel ik (jong) volwassenen met uiteenlopende problematiek, eveneens vaak gerelateerd aan de levensfase waar deze clienten zich in bevinden.

 

Behandelaanbod en visie

Binnen de psychotherapie voel ik mij het meeste thuis in de inzichtgevende therapie. Om te begrijpen waar uw klachten door ontstaan en in stand gehouden worden, zult u bereid en in staat moeten zijn om samen met mij naar uzelf te kijken. Inzicht in uzelf biedt een ingang tot verandering.

Vanuit mijn ervaring in de ouderenzorg ben ik gewend om systemisch (d.w.z. vanuit de relaties en dynamiek met anderen) naar het ontstaan en in stand houden van klachten van het individu te kijken en dit mee te nemen in mijn analyse en behandeling.

Variatie binnen mijn werk is voor mij belangrijk (leeftijd, klachten, behandelmethode, individueel of het betrekken van uw partner of dierbare ander bij de therapie).

De psychotherapeutische behandelingen die ik kan bieden zijn cliëntgerichte inzichtgevende psychotherapie, schematherapie, interpersoonlijke therapie (IPT), Acceptance and commitment therapy (ACT), cognitieve gedragstherapie (CGT) en EMDR. Meestal gebruik ik elementen van verschillende behandelmethoden binnen een psychotherapeutische behandeling, afgestemd op wat er op dat moment nodig is en passend bij de problematiek en doelen van de cliënt.

In overleg is het mogelijk om het consult online aan te bieden, door middel van een videogesprek. Dit geldt zowel voor psychotherapie als voor supervisie en leertherapie.

 

Supervisie, leertherapie & coaching
Verder ben ik beschikbaar als supervisor voor GZ-opleidelingen, GZ-psychologen en basispsychologen. Ik geef leertherapie aan psychotherapeuten, psychiaters en ggz-verpleegkundig specialisten in opleiding. Tevens is het mogelijk om mij in te schakelen voor begeleiding of supervisie aan andere disciplines binnen de gezondheidszorg/ouderenzorg en begeleiding en advies bij teamprocessen.

 

Aanwezigheid
De praktijk is geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 9-15 uur.

 

Wat te doen bij crisis ?
In dringende gevallen en bij crisis, kunt u contact opnemen met uw huisarts en buiten kantooruren met de huisartsenpost.